Путин отново упрекна България за отказа й от Южен поток. На

...
Путин отново упрекна България за отказа й от Южен поток. На
Коментари Харесай

Путин ни скастри: Не бихме желали цяла Европа да изглежда като България

Путин още веднъж укори България за отхвърли й от Южен поток. На конференция след срещата си с австрийския канцлер съветският президент разяснява бъдещето на газопровода " Северен поток - 2 ".

Путин посъветва европейските водачи да не потеглят по пътя на Южен поток и напомни, че той не беше осъществен поради България.

" България се отхвърли от " Южен поток " под напън извън. Сега те съжаляват, в този момент те приказват, че биха желали да получават съветски газ, само че към този момент през " Турски поток ". Не бихме желали цяла Европа да наподобява като България, която прояви такава уязвимост и некадърност да пази своите национални ползи ", сподели Путин.

На 01 декември 2014 година по време на своето посещаване в Анкара съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва се отхвърля от плана " Южен поток " и вместо него ще построи " Турски поток ", който ще свързва Русия и Турция по дъното на Черно море.

В началото на май 2017 година Русия стартира построяването на " Турски поток ". В момента се построяват редом 2 прави, всяка една от тях е с потенциал по 15.75 милиарда кубически метра газ. Едната от тръбите ще доставя Турция със синьо гориво, а капацитетът на другата е предопределен за страните от Балканите и Южна Европа. За момента съветската страна към момента не е решила на къде ще поеме втората тръба. Единият вид е през Гърция за Италия, а вторият, който е по-вероятен е през България за Сърбия и Унгария.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР